Nachádzate sa tu

Kašeľ, dýchavičnosť a zadýchavanie

Respiračné problémy ako je kašeľ, ťažoba na pľúcach, dýchavičnosť a zadýchavanie aj pri veľmi nízkej fyzickej aktivite patria medzi časté následky po vírusovom ochorení. Bolesť hlavy a migréna tiež.

Aby sa týchto nepríjemných prejavov organizmus zbavil, potrebuje pokojný a trpezlivý prístup spolu s užívaním vhodných bylinných prípravkov. Prinášame vám odporúčania z tisícročnej ajurvédskej pokladnice.

Bylinná zmes Prana obsahuje kombináciu ajurvédskych bylín, ktoré vďaka svojmu synergickému pôsobeniu pozitívne ovplyvňujú respiračný systém, podporujú krvný obeh a tým aj prenos kyslíka v tele, uľavujú pri migréne a posilňujú celkovú vitalitu organizmu. Ďumbier lekársky je známy prostriedok pri bolesti v hrdle, má prospešný vplyv na trávenie a posilňuje životnú energiu. Oman pravý upokojuje podráždenú krčnú oblasť a celý respiračný systém. Piepor čierny uvoľňuje dýchacie cesty a pôsobí veľmi pozitívne na nervový systém. Gáfrovník lekársky povzbudzuje činnosť cievnej sústavy a krvný obeh.

Na užívanie čaju 2-3krát denne veľmi odporúčame tiež podporný bylinný elixír Pranaprash, ktorý je vhodným prípravkom pri oslabenej imunite. Obzvlášť vhodný je potom v prípade, keď organizmus trpí nedostatočným okysličovaním krvi a tokom životnej energie.

Okrem ďalších bylín Pranaprash obsahuje napríklad bazalku posvätnú, ktorá podporuje vykašliavanie a má blahodarný vplyv na respiračné orgány, dlhé korenie, ktoré pôsobí na zdravie pľúc a adhatodu vasica, najznámejšiu ajurvédsku bylinu pre správnu funkciu dýchacieho systému. Našli by ste v ňom ale aj dva druhy kurkumy - kurkumovník dlhý známy aj ako indický šafran a tzv. kurkumovník zedoárový, nedoceniteľné nielen pre svoje protizápalové účinky. Všetky obsiahnuté byliny sú tradične povarené spolu s ajurvédskym plodom amalaki (embilika lekárska) do bylinného džemu, ktorý sa takto hotový užíva priamo na čajovej lyžičke s dúškom teplej vody alebo bylinného čaju na zapitie.

Ajurvédsku kombináciu čaju Prana s Pranaprashom odporúčame na: kašeľ, chrapot, hlasivky, zahlienenie, dýchavičnosť, astmu, bronchitídu, zápal pľúc, nervové rozrušenie, migrénu

  • Príprava čaju: jednu čajovú lyžičku bylinnej zmesi (cca 2 g) nechajte 3–5 minút povariť alebo zalejte 250 ml vriacej vody a nechajte 10 minút vylúhovať
  • Odporúčané dávkovanie: 2-3 šálky denne spolu s lyžičkou elixíru. Prvú dávku ideálne ráno na lačno.

Vybrali sme pre vás niekoľko ohlasov:

Môžem odporučiť čaj Prana. Pri pravidelnom pití 3x denne + pohyb. - Jarda

Dobrý deň, vyskúšala som čaj na posilnenie životnej energie Prana. Účinok je úžasný. Dcéra, ktorá videla moju dobrú náladu, ho začala piť zmiešaný s džúsom. Manžel začal s Pranou tiež, z mrzúta je hovoriaci muž, ktorý sa aj usmieva :-)).- Jitka

Dobrý deň, často som trpela migrénou. Čaj PRANA mi od týchto problémov pomohol. Rada by som všetky neduhy ( kŕčové žily, menopauza ) riešila týmto spôsobom. S bylinnými čajmi som veľmi spokojná.. - Věra, Kunčice pod Ondřejníkem

Dobrý deň, ajurvédske čaje som užíval zatiaľ len dva (Prana a Dalchini) a s oboma som maximálne spokojný.  - R. Frank

Prihlásenie k odberu ajurvédskeho žurnálu a noviniek

Údaje vyplnené pri tejto registrácii spracovávame podľa podmienok spracúvania osobných údajov. Z odberu noviniek sa môžete kedykoľvek odhlásiť kliknutím na tlačidlo odhlásiť či aktualizovať svoje nastavenia v spodnej časti e-mailu. Viac informácií o ochrane osobných údajov nájdete na našich stránkach www.everest-ayurveda.sk.