Nachádzate sa tu

Spirulina - zázračná modrá „riasa"

O spiruline sa najčastejšie hovorí ako o sladkovodnej riase, ale botanicky patrí medzi modré sinice vďaka jej sfarbeniu na priamom slnku. Najznámejší druh spiruliny je arthrospira platensis, ktorá rastie v tropických a subtropických jazerách s vysokým pH a koncentráciou uhličitanov v Afrike, Ázii a Južnej Amerike.

Riasa plná vitamínov, minerálov a bielkovín

Medzi superpotraviny sa spirulina zaradila predovšetkým vďaka svojmu vysokému obsahu minerálov, bielkovín a vitamínov ako je napr. B1, B2, B3, B6, B9, A, D, E, K a C. Bielkoviny sú potrebné pre rast, regeneráciu, energiu a životnosť buniek. Jedna zo štúdií dokonca poukazuje na to, že gram spiruliny obsahuje viac proteínu ako gram mäsa. Spirulina je bohatá na obsah kyseliny gama-linolénovej (GLA), ktorá má antioxidačné účinky a optimalizuje mozgovú aj srdcovú činnosť a tiež na ľahko vstrebateľné živiny ako sú napr. karotén, chlorofyl, fykocyanín, bunkové soli, rastlinné živiny a enzýmy. Zo zdraviu prospešných kovov je v jej zložení zastúpený mangán, zinok, meď, selén a chróm.

Blahodarné účinky spiruliny sa súčasne používajú predovšetkým na posilnenie imunitného systému a celkovej vitality pri vegetariánskej a vegánskej strave, podpore rastu svalovej hmoty a normalizácii hladiny cukru v krvi. Ďalej pomáha s chudnutím a kontrolou telesnej hmotnosti. Obsahuje železo, ktoré prispieva k tvorbe červených krviniek a prenosu kyslíka do telesných tkanív, meď, ktorá pomáha s prenosom železa v krvnom obehu, riboflavín, ktorý podporuje metabolizmus železa a tiamín prospievajúci srdcovej činnosti.

Spirulina ako kozmická strava

Práve vďaka vysokému obsahu bielkovín, minerálov a vitamínov bola spirulina v 20. storočí vedecky skúmaná ako potencionálny alternatívny zdroj výživy pre život človeka. V roku 1974 pri 1. svetovej konferencii o jedle bola spirulina dokonca označená za „najlepšie jedlo budúcnosti". Vedecké štúdie potom následne preukázali jej pozitívny vplyv na liečbu mnohých ochorení ako je napr. leukémia, cukrovka, herpes, chrípka či ochrana pred rádioaktívnym žiarením. Vzhľadom k jej všestranne pozitívnym účinkom nie je prekvapujúce, že bola zaradená do prísne vyberaného zoznamu lekárskych a potravinárskych výrobkov v jedálničkov NASA (Národný úrad pre letectvo a vesmír) pre posádky vesmírnych staníc.

Ako spirulinu užívať

Spirulina je dostupná najmä v tabletkách alebo v podobe rozdrveného prášku, v ajurvéde nazývaného churna, ktorý sa konzumuje rozmiešaný v teplej vode s medom. Ak by ste účinky spiruliny radi vyskúšali - posilnili svoju imunitu, prečistili telo od toxínov a podporili svalstvo a štíhlu líniu - môžete vyskúšať našu unikátnu kombináciu rozomletého prášku spiruliny s ajurvédskym plodom amalaki bohatým na vitamín C, ktorý ponúkame v 100% prírodnej a RAW kvalite.

Súvisiace produkty

AMALAKI nápoj SPIRULINA

Imunita & svalstvo a štíhla línia

AMALAKI nápoj SPIRULINA
6,60 €
-+

Prihlásenie k odberu ajurvédskeho žurnálu a noviniek

Údaje vyplnené pri tejto registrácii spracovávame podľa podmienok spracúvania osobných údajov. Z odberu noviniek sa môžete kedykoľvek odhlásiť kliknutím na tlačidlo odhlásiť či aktualizovať svoje nastavenia v spodnej časti e-mailu. Viac informácií o ochrane osobných údajov nájdete na našich stránkach www.everest-ayurveda.sk.