Nachádzate sa tu

7 Ajurvédských tipov pre posilnenie imunity

Ako správne a jednoducho podporiť svoju imunitu?

Naša obranyschopnosť je podľa ajurvédy naším energetickým štítom, ktorý sa tvorí postupným procesom metabolizmu, kedy potrebné látky z našej každodennej stravy postupne vyživujú sedem telesných tkanív tvoriacich naše telo. V nich sa tvorí jemná energetická substancia, ktorá sa v ajurvéde nazýva ódžas a ktorá je zodpovedná za celkovú vitalitu, silu, odolnosť a imunitu organizmu. Zaisťuje aktívnu ochranu proti vírusom, baktériám a infekciám.

Tu je 7 tipov, ako podporiť správnu tvorbu ódžas a posilniť imunitu:

1) Ráno po prebudení si pravidelne dávajte teplú vodu s citrónom, večer pred spaním tiež a môžete pridať aj med. Teplá voda má detoxikačné účinky, vaše telo sa tak prirodzene zbaví toxínov a uľaví sa črevám, pečeni a lymfatickým uzlinám.

2) Tradičné ajurvédske príslovie hovorí, že vaša strava môže byť zároveň vašim liekom. V chladných obdobiach pite teplé tekutiny, používajte koreniny, ktoré majú zahrievacie a dezinfekčné účinky (zázvor, čierne korenie, kardamóm, škorica, klinčeky, ...) a vyvarujte sa ochladzujúcich potravín a bylín (mliečne výrobky, surová zelenina, mäta ...)

3) Na prechladnutie nasaďte najprv krátky pôst. Keď cítite, že ste prechladnutí, je najlepšie dať si poldenný pôst, aby telo mohlo stráviť baktérie a hlieny, ktoré sa v žalúdku tvoria, pretože prechladnutie sa začína v zahlienenom žalúdku a odtiaľ sa šíri hore do dýchacích ciest, krku a dutín. Podporte zažívanie zázvorovým čajom alebo horúcim Amalaki so zázvorom.

4) Na doplnenie energie a celkové posilnenie ódžas užívajte tradičný ajurvédsky elixír Chyawanprash - tisícročná receptúra obsahuje okrem desiatok liečivých bylín tiež ghí a med. Vyživuje všetkých sedem telesných tkanív, harmonizuje zažívanie a kardiovaskulárny systém. Pripravuje sa z amalaki - ovocia bohatého na vitamín C a antioxidanty.

5) Prečistite tiež svoju myseľ. Prebytočné a nezdravé myšlienky berú energiu a oslabujú fyzické telo. Ráno, než odídete z domu a večer pred spaním, skúste na 5 minút zavrieť oči a vedome dýchať. Sústreďte sa na životnú energiu, ktorá prichádza s každým nádychom. S každým výdychom cíťte, že odchádza únava. Posilňujete tým silu vôle a schopnosť sa koncentrovať.

6) Vo voľnej chvíli sa zastavte, relaxujte a zbytočne nerozprávajte - uvoľnite telo i myseľ.

7) A hlavne buďte veselí!

„Veselá myseľ vždy bola dokonalým sprievodcom zdravého tela.“- Sri Chinmoy

Ajurvédske imunitné balíčky

Objavte jednoduché a cielené ajurvédske balíčky pre ľahké a rýchle posilnenie imunity v časoch akútnej potreby. Imunitné balíčky sú zostavené tak, aby posilnili imunitný systém na hlbšej úrovni, kde sa tvorí skutočná obranyschopnosť organizmu.

Ajurvédske kúry na posilnenie imunity pri respiračných ochoreniach a infekciách

Preskúmajte náš rad ozdravných kúr, ktoré regenerujú obranyschopnosť organizmu, podporujú tvorbu ódžas a pomáhajú pri respiračných ochoreniach a infekciách.

Súvisiace produkty

CHYAWANPRASH

Zdravie & imunita

CHYAWANPRASH
8,50 €
-+

Krčná oblasť & respiračný systém

Domáca ošetrovateľská starostlivosť

Krčná oblasť & respiračný systém
-10% 17,20 €
pôvodná cena: 19,10 €
-+

Posilnenie imunity

Domáca ošetrovateľská starostlivosť

Posilnenie imunity
-10% 24,85 €
pôvodná cena: 27,60 €
-+

Prihlásenie k odberu ajurvédskeho žurnálu a noviniek

Údaje vyplnené pri tejto registrácii spracovávame podľa podmienok spracúvania osobných údajov. Z odberu noviniek sa môžete kedykoľvek odhlásiť kliknutím na tlačidlo odhlásiť či aktualizovať svoje nastavenia v spodnej časti e-mailu. Viac informácií o ochrane osobných údajov nájdete na našich stránkach www.everest-ayurveda.sk.