Nachádzate sa tu

AMALAKI zdravý snack do vrecka

Nebeské ovocie Amalaki je zdravý snack, ktorý ľahko pribalíte do vrecka či batohu kamkoľvek sa vydáte. Je ideálnym spoločníkom na výstupy do hôr, bežecké tréningy a cyklistické či pešie výlety.

Svieža energia a vitamíny, ktoré vám cestu na vrchol nebesky uľahčia!

Amalaki obsahuje mnoho antioxidantov a vitamínov, vďaka ktorým má schopnosť hlboko regenerovať telesné tkanivá. Jeho užívaním podporujete tvorbu červených krviniek a tým prenos kyslíka v krvi, čím sa lepšie okysličujú tkanivá pri fyzickej námahe. To súvisí aj s tým, že Amalaki pomáha vstrebávať železo do krvi, ktoré vo forme hemoglobínu slúži na prenos kyslíka do tkanív a orgánov ako sú pečeň, srdce a mozog, a vo forme myoglobínu, ktorý má rovnakú funkciu okysličovania pre svaly. Pri jeho nedostatku sa oslabuje sila a funkčnosť svalov. 

Ďalším neoceniteľným prínosom Amalaki je jeho priaznivé pôsobenie na žalúdok a črevný trakt. Či už vám na túre nesadne nejaké jedlo alebo máte pocit nevoľnosti z vyčerpania, toto magické ovocie vám vďaka svojmu obsahu tanínov žalúdok usadí a napraví zažívanie. Toho si veľmi cenia horolezci vo vysokých nadmorských výškach, kde sa organizmus prestáva regenerovať a mať chuť do jedla a žalúdok je neustále ako na vode. Viac o zdravotných účinkoch Amalaki sa dočítate v článku Amalaki - nebeské ovocie Indie.

Odlož svoju únavu a načerpaj silu pre všetky svoje dobrodružstvá!

Amalaki veľmi pozitívne ovplyvňuje energetický metabolizmus, teda látkovú výmenu v organizme a je preto pohotovým zdrojom energie, ktorý znižuje mieru únavy a vyčerpania. Je ľahké na trávenie, jeho zdraviu prospešné látky sa veľmi dobre vstrebávajú a poskytuje tak energiu, ktorú pri pohybe potrebujete rýchlo doplniť, aby ste vyrovnali rozdiel medzi prísunom a výdajom energie a mohli sa vydať na ďalšiu cestu.

Amalaki zdravý snack plný vitamínu C

Najviac je však Amalaki známe svojim vysokým obsahom vitamínu C. 100g Amalaki vám doplní toľko vytamínu C, ako keby ste zjedli 2 kg pomarančov! A tie sa na výlet dobre nenosia. Vitamín C chráni bunky pred oxidatívnym stresom, spomaľuje teda proces starnutia a predovšetkým podporuje optimálnu činnosť imunitného systému. V rámci bežného každodenného doplňovania vitamínu C vám stačí 100g Amalaki na dobu zhruba troch dní. Pokiaľ je ale vaša potreba vitamínu C zvýšená, napríklad práve pri športovom zaťažení alebo inej fyzickej či psychickej záťaži či chorobe a rekonvalescencii, je potrebné zjesť 100g Amalaki za deň. Amalaki sa dá užívať nielen ako ovocný snack, ale aj ako Amalaki nápoj či ako ajurvédsky elixír podobný marmeláde. Viac o týchto spôsoboch v článku Amalaki - sprievodca používaním.

Užívaj radosť z pohybu s ideálnym spoločníkom na cesty - pošli originálne foto a VYHRAJ!

Pošlite nám originálne a nápadité foto s Amalaki z vášho výletu, túry, dovolenky a vyhrajte 5 ks Amalaki podľa vášho výberu! Súťaž platí od 1. do 31.8. 2022 a oceníme najlepšie 3 fotografie.

Svoje obrázky posielajte:

1. cena - 5 ks ovocného plodu Amalaki (100g) podľa výberu (natural, škorica, kardamóm, zázvor, citrónová tráva)

2. cena - 4 ks ovocného plodu Amalaki (100g) podľa výberu (natural, škorica, kardamóm, zázvor, citrónová tráva)

3. cena - 3 ks ovocného plodu Amalaki (100g) podľa výberu (natural, škorica, kardamóm, zázvor, citrónová tráva)

Súvisiace produkty

AMALAKI plod natural

Imunita & žalúdok

AMALAKI plod natural
3,50 €
-+

AMALAKI plod zázvor

Imunita & dýchacie cesty

AMALAKI plod zázvor
3,50 €
-+

AMALAKI plod kardamóm

Imunita & zažívanie

AMALAKI plod kardamóm
3,50 €
-+

AMALAKI plod škorica

Imunita & srdce a cievy

AMALAKI plod škorica
3,50 €
-+

AMALAKI plod citrónová tráva

Imunita & revitalizácia

AMALAKI plod citrónová tráva
3,50 €
-+

Prihlásenie k odberu ajurvédskeho žurnálu a noviniek

Údaje vyplnené pri tejto registrácii spracovávame podľa podmienok spracúvania osobných údajov. Z odberu noviniek sa môžete kedykoľvek odhlásiť kliknutím na tlačidlo odhlásiť či aktualizovať svoje nastavenia v spodnej časti e-mailu. Viac informácií o ochrane osobných údajov nájdete na našich stránkach www.everest-ayurveda.sk.