Nachádzate sa tu

Poruchy sústredenia a zábudlivosť

Oslabenie nervového tkaniva vplyvom zníženej funkcie respiračného systému, ktorý menej okysličuje krv prúdiacu do telesných tkanív, môže viesť k horšiemu prekrvovaniu mozgu a tým zvýšenej zábudlivosti a nesústredenosti. Najosvedčenejšou ajurvédskou bylinou podporujúcou schopnosť sústredenia je brahmi známa ako pupočník ázijský.

Túto tradičnú bylinu užívajú už po mnoho storočí indickí jogíni, ktorým pomáha utíšiť myšlienky, bystriť myseľ a navodiť bdelý stav vhodný pre koncentráciu a meditáciu. Tým, že brahmi stimuluje činnosť mozgových funkcií pomáha lepšie sa sústrediť, zlepšuje pamäť a celkové prekrvenie mozgu. V bylinnej zmesi Brahmi nájdete aj ashwagandhu (withania opojná), ktorá odstraňuje únavu, posilňuje výkonnosť organizmu a prináša hlbokú regeneráciu nervového tkaniva, čím prirodzene zvyšuje odolnosť voči stresu a posilňuje celkovú duševnú rovnováhu. Ďalšou obsiahnutou bylinou je zázvor (ďumbier lekársky), ktorý uľavuje pri žalúdočných problémoch, osviežujúcu citrónovú trávu (voňatka citrónová) a dva druhy škoricovníka, indického a cejlónskeho, ktoré prekrvujú mozgové tkanivo, posilňujú srdce a chránia organizmus pred oxidatívnym stresom.

Čaj Brahmi odporúčame užívať v kombinácii s bylinným elixírom Majjaprashom. Ten okrem byliny brahmi a nutrične hodnotného plodu amalaki s vysokým podielom antioxidantov obsahuje okrem iného aj nard pravý, ktorý pozitívne ovplyvňuje psychický stav a napomáha upokojovať nervový systém, valeriánu lekársku upokojujúcu rozrušenú myseľ, vinič hroznorodý, ktorý podporuje dobrú kvalitu krvi, piepor čierny, prospešný pre obnovu nervového tkaniva a santalovník biely s antidepresívnymi účinkami, ktorý uvoľňuje psychické i fyzické napätie.

  • Príprava čaju: jednu čajovú lyžičku bylinnej zmesi (cca 2 g) nechajte 3–5 minút povariť alebo zalejte 250 ml vriacej vody a nechajte 10 minút vylúhovať. Elixír stačí iba nabrať na čajovú lyžičku a zapiť teplou vodou alebo priamo čajom.
  • Odporúčané dávkovanie: 2-3 šálky denne spolu s lyžičkou elixíru. Neužívajte s jedlom, ale nechajte si pred alebo po jedle aspoň 1 hodinu odstup.

Vybrali sme z vašich ohlasov:

Dobrý deň, v súčasnej dobe užívam Vaše čaje BRAHMI – Memory tea a Kalamegha – Liver tea a som s nimi spokojný. Kombinácia bylín vo Vašich čajoch je aj potešením pre dušu. Ďakujem. - Ing. Zdeněk Klouček, Žatec

Zdravím Vás, pravidelne si kupujem čaje z Vašej ponuky – Kudzu, BRAHMI a som s nimi veľmi spokojný. Zdravie J. Packa

Súvisiace produkty

BRAHMI

Pamäť & mozgová činnosť

BRAHMI
5,20 €
-+

MAJJAPRASH

Mozog & nervy

MAJJAPRASH
7,30 €
-+

Prihlásenie k odberu ajurvédskeho žurnálu a noviniek

Údaje vyplnené pri tejto registrácii spracovávame podľa podmienok spracúvania osobných údajov. Z odberu noviniek sa môžete kedykoľvek odhlásiť kliknutím na tlačidlo odhlásiť či aktualizovať svoje nastavenia v spodnej časti e-mailu. Viac informácií o ochrane osobných údajov nájdete na našich stránkach www.everest-ayurveda.sk.