Nachádzate sa tu

Úzkosť a depresia

Prejavy zhoršenej nálady, precitlivenosť, smútok a úzkostné či depresívne stavy nie sú ničím ojedinelým. Fyzická slabosť má často vplyv na nervový systém a duševnú kondíciu, kedy organizmus horšie zvláda stres aj bežné životné situácie.

Dobrý psychický stav je možné podporiť či navrátiť užívaním vhodných a náležite pripravených bylinných prípravkov spolu so zdravou stravou, pravidelným pohybom na čerstvom vzduchu a odpočinkom. Ajurvédske byliny nakombinované v čaji Jatamansi sa synergicky ovplyvňujú a vytvárajú veľmi cielený spoločný účinok. Hlavnou zložkou je nard pravý, ktorý má priamy pozitívny vplyv na psychické uvoľnenie a posilňuje duševnú rovnováhu. Bylina brahmi (pupočník ázijský) účinne prekrvuje mozgové tkanivo a podporuje kognitívne funkcie. Ashwagandha (withania opojná) regeneruje nervový systém a zvyšuje odolnosť voči stresu. Valeriána lekárska utišuje rozrušenú myseľ a navodzuje pocit upokojenia. Špargľa hroznovitá je silný adaptogén, ktorý zlepšuje psychický stav a upravuje hormonálnu hladinu. Bylina kudzu (pueraria lobata) pozitívne ovplyvňuje zdravú hladinu serotonínu a dopamínu v mozgu a celkovo posilňuje vitalitu organizmu.

Na dostatočnú regeneráciu nervového systému užívajte čaj Jatamansi s ajurvédskym elixírom Majjaprash. Tento nutrične hodnotný bylinný džem vyživuje nervové tkanivo a obnovuje jeho správne funkcie a činnosť. Okrem všestranného ajurvédskeho plodu amalaki (embilika lekárska) a prepusteného masla (ghee) obsahuje ešte 11 bylín, ktoré si ajurvéda vysoko cení pre ich hlboké, zároveň však jemné a delikátne pôsobenie na ľudskú psychiku. Je medzi nimi okrem ashwagandhy, valeriány, nardu a brahmi tiež vinič hroznorodý, voňatka citrónová, santalovník biely, priepor čierny, rímska rasca, sladovka hladkoplodá či ďumbier lekársky.

Vyššie spomínané ajurvédske prípravky odporúčame pri psychických poruchách, strese, depresii, neuróze, fóbii, maniodepresívnej psychóze, hystérii a epilepsii.

  • Príprava čaju: jednu čajovú lyžičku bylinnej zmesi (cca 2 g) nechajte 3–5 minút povariť alebo zalejte 250 ml vriacej vody a nechajte 10 minút vylúhovať. Elixír stačí iba nabrať na čajovú lyžičku a zapiť teplou vodou alebo priamo čajom.
  • Odporúčané dávkovanie: 2-3 šálky denne spolu s lyžičkou elixíru. Neužívajte s jedlom, ale nechajte si pred alebo po jedle aspoň 1 hodinu odstup.

Vybrali sme z vašich ohlasov:

Dobrý deň. Mám veľmi dobrú skúsenosť s čajom JATAMANSI. Kvôli ťažkým životným problémom som začal trpieť na nespavosť a úzkosť, ktoré neskôr prešli do depresie. Najskôr som skúšal čaj Ashwagandha na nespavosť, ale bohužiaľ som bol už v štádiu, keď sa mi triasli ruky, cítil som napätie 24 hodín a mal kolísavé nálady, takže Ashwagandha pomohla len trochu, chyba to bola moja, pretože som zvolil nie úplne vhodný čaj k mojim zdravotným problémom. Naozajstnú úľavu som pocítil až po vyskúšaní JATAMANSI. Osvedčilo sa mi kombinovať čaje Jatamansi a Ashwagandha alebo Ashwagandha a Rajani. S pozdravom Alex, Praha

Súvisiace produkty

JATAMANSI

Stres & duševná rovnováha

JATAMANSI
5,20 €
-+

MAJJAPRASH

Mozog & nervy

MAJJAPRASH
7,30 €
-+

Prihlásenie k odberu ajurvédskeho žurnálu a noviniek

Údaje vyplnené pri tejto registrácii spracovávame podľa podmienok spracúvania osobných údajov. Z odberu noviniek sa môžete kedykoľvek odhlásiť kliknutím na tlačidlo odhlásiť či aktualizovať svoje nastavenia v spodnej časti e-mailu. Viac informácií o ochrane osobných údajov nájdete na našich stránkach www.everest-ayurveda.sk.