Kategórie:
antioxidant, ochrana bunkových štruktúr a telesných tkanív, imunitný a kardiovaskulárny systém, predĺženie dĺžky života, stres, starnutie, vrásky, mladosť, vitalita
Je vskutku zázrakom prírody v akom náramnom súzvuku sú bylinné zmesi čajov, ich vôňa a účinky. Prípravky sú chutné, prospešné a jednoduché na užívanie. Vybavil som si nimi svoju kuchyňu i kanceláriu.
Pred nedávnom som narazil na Himalájske ajurvédske čaje (PITTA, BHRINGARAJ, JAIPHAL) a som s nimi veľmi spokojný. Sú naozaj skvelé (som pokojnejší, spevnili sa mi väzy v ramenách, miznú bradavice). Veľmi ďakujem.
Príprava
Jednu čajovú lyžičku bylinnej zmesi (cca 2 g) nechajte pre aktívny zdravotný účinok 3–5 minút povariť alebo pri preventívnom užívaní zalejte 250 ml vriacej vody a nechajte 10 minút vylúhovať.
Odporúčané dávkovanie
2 - 3 šálky za deň
Užívanie
Himalájske byliny sa tradične nechávajú aspoň 3–5 minút povariť v prípade, že ich používame ako prostriedok na optimalizáciu duševných a telesných funkcií organizmu. Takto pripravený odvar má silnejšie pôsobenie, jemnejšiu chuť a priaznivo ovplyvňuje trávenie. Jednotlivé časti bylín (kvety, plody, semená, stonky, listy, kôra, podzemky a korene) sú cielene rozomleté na jemné časti, aby mohlo dôjsť k ich homogénnemu premiešaniu, ktoré zaručuje najkvalitnejšiu účinnosť ajurvédskych zmesí. Pokiaľ čaje používame len ako preventívny, podporný či povzbudzujúci prostriedok, môžeme nechať byliny iba vylúhovať.
Na optimálne pôsobenie bylinného odvaru pijeme čaje teplé najlepšie ráno pred raňajkami, počas dňa jednu hodinu pred jedlom a večer pred spaním počas trvania obnovy vytúžených funkcií organizmu. Ponechajte týždennú pauzu po spotrebovaní každého balenia.
Špecifická chuť každého čaju je súčasťou terapeutického pôsobenia a zodpovedá ajurvédskym vlastnostiam šiestich chutí. Preto odporúčame nepridávať žiadne sladidlá.
Upozornenie: Doplnok stravy s bylinami. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovávajte na suchom mieste do 25 ° C. Neprekračujte doporučené dávkovanie. Nepoužívajte ako náhradu pestrej stravy. Nie je určené pre deti, tehotné a dojčiace ženy.
V čajovni som si kúpil vonné tyčinky KODAMA - Tajomstvo samurajov a musím povedať, že to bola najúžasnejšie vôňa, ktorú som za svoj život pocítil.
Dobrý deň, tri roky som onkologická pacientka na hormonálnej liečbe. Ako doplnok používam čaj SHATAWARI. Veľmi mi pomáha a ja sa cítim skvele. Odporúčam všetkým s rovnakým problémom. Popíjam 2 x denne v rámci pitného režimu.
Chcel by som sa podeliť o skúsenosť s čajom SLESAKA na kĺby. Pracoval som v Nórsku na horách a robil vynášky 50 kg potravín a začal som poriadne cítiť kĺby. Pil som 2-3 šálky po 4 dni a bolesť úplne prešla. Pijem ho už 7 rokov. Ďakujem
Trápenie s nádchou začal riešiť hneď prvý čaj. Som nadšená a kadiaľ chodím, tadiaľ už druhý rok odporúčam.
Obličkový čaj VARUNA mi už veľakrát pomohol aj pri obličkovej kolike. Veľmi ďakujem, môžem len odporučiť.
Mala som problém s lenivými črevami a nafukovaním, džem PURISHAPRASH - črevá & vyprázdňovanie mi s týmto problémom veľmi pomohol, cítim sa oveľa lepšie...
Je vskutku zázrakom prírody v akom náramnom súzvuku sú bylinné zmesi čajov, ich vôňa a účinky. Prípravky sú chutné, prospešné a jednoduché na užívanie. Vybavil som si nimi svoju kuchyňu i kanceláriu.
Dobrý deň. Už roky mám alergiu na peľ, Asi 7 alebo 8 rokov som sa liečila na imunológii, ale liečba veľmi nezaberala. Začala som piť čaj DALCHINI a o dva dni boli všetky príznaky preč. Neviem, či je to zázrak, ale myslím si, že áno :)
Dobrý deň, určite odporúčam aj vyskúšať smoothies so zmesou na horúce nápoje! V rámci detoxikačných procedúr sú úžasným pomocníkom. Som vďačný za to, že sú tieto produkty dostupné a verím že ďalší ľudia objavia ich potenciál!
Našiel som čaj TULSI a zmierňuje moju bolesť v krku.
Dokumentárny film o domove najstaršieho lekárskeho systému na úpätí Himalájí odhaľujúci nadčasovosť vnútorného poznania dávnych mudrcov Indie.
Dokument vás zanesie od impozantných štítov Himalájí a každodenného života v jeho údoliach, až k posvätným chrámom v Káthmandu a kráľovským palácom v indickom Rádžasthánu. Budete sa tak môcť preniesť do bohatého lona prírody a vedomostí, ktoré formovali poznanie a kultúru indického subkontinentu.