Nachádzate sa tu

Uvoľnenie chrbta a chrbtice

Domáca ošetrovateľská starostlivosť

Uvoľnenie chrbta a chrbtice
  • GOKSHURA uvoľňuje stuhnutosť a prispieva k relaxácii chrbtového svalstva
  • MAMSAPRASH pomáha posilňovať svalstvo stabilizačného systému

       Doplnky stravy

Táto ajurvédska regeneračná kúra je vhodná pre relaxáciu stuhnutého chrbtového svalstva a zlepšenie pohyblivosti. Medzi najčastejšie faktory spôsobujúce bolesti chrbta a chrbtice patrí zlé držanie tela, sedavé zamestnanie, ťažká fyzická práca, psychický stres a nadmerné pracovné zaťaženie, nedostatočná alebo prílišná športová aktivita, prechladnutie, degeneratívne zmeny po úraze, zrútená klenba chodidiel či oslabená funkcia obličiek. Hlavná príčina je ale skrytá v ochabnutí hlbokého stabilizačného systému, ktorý zahŕňa priečny sval brušný, svaly pozdĺž chrbtice, svaly panvového dna a hlavné dýchacie svaly bránice. Oslabená funkcia hlboko uložených svalov sa prejavuje akútnymi alebo chronickými bolesťami chrbta, nestabilitou bedrovej chrbtice alebo poruchou platničky. Užívajte po dobu 1-6 mesiacov spolu s pravidelným cvičením pre posilnenie svalstva hlbokého stabilizačného systému.

Prečítajte si viac o ajurvédskom prístupe k športu.

Kategórie: stuhnutosť chrbtice, bolesti chrbta, výhrez platničky, poruchy koordinácie, únava, stres, psychická nestabilita

-10% Cena: 15,09 €
s DPH
pôvodná cena 16,77 €

Zloženie

Himalájsky ajurvédsky čaj Gokshura: 1 ks, ajurvédsky nutričný elixír Mamsaprash: 2 ks

Odporúčané dávkovanie

Odporúčané dávkovanie čaju: 2 - 3 šálky denne

Odporúčané dávkovanie elixíru: 1 čajovú lyžičku (tj. 5g / lyžička) 2 - 3x denne

Užívajte ráno nalačno, počas dňa 1 hodinu pred jedlom a večer pred spaním.

Príprava

Himalájsky ajurvédsky čaj: jednu čajovú lyžičku bylinnej zmesi (cca 2 g) nechajte 3 - 5 minút povariť alebo prelejte 250 ml vriacej vody a nechajte 10 minút vylúhovať.

Ajurvédsky elixír: jednu čajovú lyžičku samostatne alebo zapiť šálkou vlažného mlieka či vody. Pre prípravu lahodného nápoja rozmiešajte jednu čajovú lyžičku v 250 ml vlažného mlieka či vody.

Užívanie

Himalájske byliny sa tradične nechávajú aspoň 3-5 minút povariť v prípade, že ich používame ako prostriedok k optimalizácii duševných a telesných funkcií organizmu. Takto pripravený odvar má silnejšie pôsobenie, jemnejšiu chuť a priaznivo ovplyvňuje naše trávenie, ktoré je dôležité pre správne vstrebávanie prospešných výťažkov z himalájskych bylín. Čaje pijeme ako súčasť denného pitného režimu počas trvania obnovy želateľných funkcií organizmu. V prípade očistnej bylinnej kúry užívajte čaj po dobu 1-3 mesiacov v súlade s denným dávkovaním uvedeným na obale. Ponechajte týždennú pauzu po spotrebovaní každého balenia.

Odporúčame užívať maximálne dva čaje zároveň. Viac čajov možno striedať v dennom alebo týždennom režime ak ich používame k normalizácii bežných prejavov pri narušení rovnováhy telesného alebo duševného zdravia. Čaje pijeme vždy oddelene s odstupom jednej hodiny. Ak ich používame iba ako podporný či povzbudzujúci prostriedok, môžeme nechať byliny iba vylúhovať bez obmedzenej doby užívania. Pre optimálne pôsobenie bylinného odvaru pijeme čaje teplé a pred jedlom. Špecifická chuť každého čaju je súčasťou terapeutického pôsobenia a zodpovedá ajurvédskym vlastnostiam šiestich chutí. Preto odporúčame nepridávať žiadne sladidlá.

Upozornenie: Doplnok stravy s bylinami. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovávajte na suchom mieste do 25 ° C. Neprekračujte doporučené dávkovanie. Nepoužívajte ako náhradu pestrej stravy. Nie je určené pre deti, tehotné a dojčiace ženy.
Krajina pôvodu: Nepál, India

Sprievodca ajurvédou

Ajurvéda alebo “náuka o živote” je označovaná za matku všetkých liečebných systémov. Vyviera z hlbokého poznania, že ľudská bytosť je nedeliteľný a vzájomne prepojený complex tela, ducha, mysli a životného štýlu.

Viac o knihe